[ Skočiť na obsah ] [ Skočiť na submenu ] [ Skočiť na novinky ]

NOVINKY

NOVINKY
späť

AKTUALITY: JANUÁR 2012

28.01.2012, 19:36

bez obrázka
  • Dňa 27. januára sme prihlásili náš projekt do národnej súťaže, ktorá je zameraná na prevenciu počítačovej kriminality. Výsledky súťaže budú zverejnené už v prvej polovici februára.
  • V uvedený deň sme súčasne dohodli spoluprácu so základnou školou (Holubyho ul.) v Piešťanoch. V triedach a na verejne prístupných informačných tabuliach, koordinátorka primárnej prevencie sprístupnila materiály k prevencii kriminality, ku ktorým majú prístup žiaci, pedagógovia i rodičia. O projekt prejavili záujem aj ďalšie obce a školy.
  • Dňa 13. januára sme nadviazali spoluprácu so ZŠ v Štefanov, kde sme uskutočnili prvú väčšiu prevenčnú akciu pre žiakov celej školy. Témami boli naše programy „Bezpečná škola“ a obdoba tohto programu pre žiakov druhého stupňa. Žiaci, aj učitelia sa oboznámili s témami prevencie majetkovej, počítačovej i drogovej kriminality. Spokojnosť vyjadrili všetci, vrátane kňaza z uvedenej obce, s ktorým sme taktiež nadviazali spoluprácu počas tejto akcie. Nasledujúcou aktivitou v obci Štefanov bude letáková informačná kampaň zameraná na rôzne druhy prevencie kriminality. Podotýkame, že spolupráca so školou sa nadviazala na základe príspevku v mesačníku „Manažment školy v praxi“.
  • Náš riaditeľ v súčasnosti pracuje na novej publikácii, tentoraz zameranej na drogovú prevenciu pre rodičov i pedagógov. Určite bude výbornou pomôckou pre študentov vysokých škôl a popri tom zaujme aj mládež. Kniha bude obsahovať informácie, aké doteraz v žiadnej knihe zverejnené neboli! Nájdete v nej fakty o drogách, systém práce dílera, množstvo príbehov narkomanov, ale aj osožné rady do života. Kniha má pracovný názov „Drogy, díleri, narkomani a tí druhí.
  • V súčasnosti sumarizujeme výsledky našej činnosti za rok 2011. Po vyhodnotení roka dokončíme výsledky desaťročnej práce na projekte. Stručné informácie nájdete na tomto odkaze: http://www.oz-spk.sk/vyhodnotenie/
  • Pracujeme taktiež na nových materiáloch pre školy na rok 2012.
  • Vzhľadom k nadviazanej spolupráci s prestížnym odborným časopisom „Manažment školy v praxi“ (http://www.iura.sk/…ik-2012.html), pripravuje náš riaditeľ nový príspevok do uvedeného periodika. Súčasne pracuje na zostavení novej odbornej publikácie zameranej na prevenciu kriminality a inej protispoločenskej činnosti. V závislosti od dohody s novým vydavateľom (alebo vydavateľmi) je pravdepodobné, že v roku 2012 vyjdu dve nové knihy. Novinkou v publikačnej činnosti nášho riaditeľa je aktuálne rozpracovaná kniha rozprávok.
  • Predbežný plán našich aktivít na rok 2012 si môžete pozrieť na tomto odkaze: http://www.oz-spk.sk/novinky/detail/?…
  • Generálnym sponzorom národného projektu OZ-SPK na rok 2012 bude firma FAMON s.r.o., (http://www.famon.sk/). Napriek tomu uvítame ďalších sponzorov, ktorým vieme našou prácou šíriť dobré meno aj na medzinárodnej úrovni. Doterajšie výsledky ( viac na: http://www.oz-spk.sk/vyhodnotenie/ ) sú dokladom týchto slov.
detail: LETÁK COVID-19 detail: SPOLUPRÁCA - VÝBER AKCII