[ Skočiť na obsah ] [ Skočiť na submenu ] [ Skočiť na novinky ]

NOVINKY

NOVINKY
späť

VEČER BOJOVÝCH UMENÍ MESTA PEZINOK

08.11.2009, 22:10

Večer bojových umení mesta Pezinok

V sobotu 7. novembra o 19:00-hod. sme uskutočnili v JUDO ARÉNE v Pezinku už III. ročník športovo-charitatívnej akcie pod názvom „Večer bojových umení mesta Pezinok“. Opäť môžme konštatovať, že tento večer bol skutočne úspešný a zaujímavý, čo potvrdil aj záverečný potlesk cca. 220 účastníkov. Program bol opäť obohatený o nové ukážky a spestril ho aj historický šerm.

V úvode sa vedúci vystupujúcich skupín dohodli na nasledovnom postupe ukážok, ktoré sprevádzala pôsobivá hudba:

  • elita džudistov z 1. JCP Pezinok
  • súboje samurajov
  • ultimátny zápas v podaní najmladšieho majstra SR
  • akčné vystúpenie príslušníkov Mstskej polície Pezinok
  • bojové kata so skutočným samurajskými mečom
  • sebaobrana samuraja bez zbrane proti útočníkovi ozbrojeným skutočným mečom
  • sebaobrana študentov a žiakov z Pezinka
  • Kóketsu Kishi Dó (Cesta šľachetného rytiera)
  • množstvo foriem sebaobrany proti ozbrojeným útočníkom
  • stredoveký šerm

Každý z vystupujúcich predviedol strhujúce ukážky, ktoré intenzívne prežívali predovšetkým mladší návštevníci podujatia. Povzbudzujúce pokriky bolo počuť najmä počas vystúpenia Mestskej polície Pezinok. Dôvod bol jasný – program zostavovali príslušníci odd. prevencie kriminality, ktorých deti veľmi dobre poznajú z rôznych prevenčných aktivít na školách i škôlkach. Ich akčné vystúpenie bolo plné nečakaných zvratov a spestrené aj troškou humoru.

Každé z vystúpení malo svoje čaro, ktoré vytvorilo pestrú mozaiku tohto večera plného bojových umení. Návštevníci zažili atmosféru zápasov na rôznych súťažiach, bitky na uliciach, zatýkanie nebezpečných páchateľov, ale aj súboje feudálneho Japonska alebo boje starých Slovanov a Vikingov.

Závan rizika nechýbal v žiadnom z predvedených programov, čo dodávalo celej akcii to správne napätie. Najmä ukážka tieňového boja so skutočnou, teda ostrou katanou a následná seabobrana je vždy silým adrenalínom. Tentoraz dvojnásobným, lebo diváci mohli po prvý raz vidieť aj sebaobranu samurajov – neozbrojeného samuraja proti útočníkovi ozbrojenému ostrým mečom. Pri žiadnej z týchto ukážok nedošlo k zraneniu, ani počas boja Slovana a Vikinga, kedy doslova lietali iskry do povetria. Všetko však dopadlo veľmi dobre.

Na záver dostali návštevníci príležitosť odfotiť sa so zbraňami, ale aj v brneniach našich vystupujúcich, čo využili najmä najmladší. Pre deti prichystali organizátori aj drobné darčeky od sponzorov. V publiku sme získali viacerých sponzorov, ktorí podporili Mikulášske programy v decembri. Obdarené budú deti, dospelí i opustení seniori v Domove dôchodocov v Pezinku. Akcia splnila svoj cieľ a už sa tešíme na ďalší ročník, ktorý bude opäť v novembri nasledujúci rok.

Mediálnymi partnermi boli: Slovenský rozhlas, TV Pezinok, mesačník Pezinčan.

Organizátormi boli: Občianske združenie – spoločne proti kriminalite, 1. Judo Club Pezinok, Mestská polícia Pezinok.

PROSBA: Prosíme návštevníkov, ktorí fotili počas tejto akcie a podarilo sa im kvalitne zachytiť rôzne zaujímavé okamihy, aby sa nám ozvali mailom na adrese: riaditel@oz-spk.sk Máme záujem všetky fotografie napáliť na CD. Odmenou za poskytnutie fotografií bude toto CD, ktoré autori fotiek dostanú zdarma.

Všetkým, ktorí sa akcie zúčastnili či už ako vystupujúci, návštevníci alebo sponzori ďakujeme.

detail: LETÁK COVID-19 detail: SPOLUPRÁCA - VÝBER AKCII