[ Skočiť na obsah ] [ Skočiť na submenu ] [ Skočiť na novinky ]

NOVINKY

NOVINKY
späť

I. ROČNÍK SPOLOČNEJ AKCIE ZÁCHRANNÝCH A BEZPEČNOSTNÝCH ZLOŽIEK

17.08.2013, 19:06

Dňa 17. augusta 2013 usporiadalo OZ – Spoločne proti kriminalite (OZ-SPK) spolu s OR Hasičského a záchranného zboru v Pezinku (OR HaZZ) I. ročník spoločnej akcie záchranných a bezpečnostných zložiek. Akcia sa uskutočnila v rámci národného projektu OZ-SPK (Spoločne proti kriminalite), ktorý podporila Rada vlády SR pre prevenciu kriminality a bola aj realizovaná pod jej záštitou.

Oficiálne ju otvoril čestný hosť Ing. Jozef Halcin, riaditeľ odboru prevencie kriminality kancelárie ministra vnútra SR a ďalej ju moderoval plk. Ing. Emil Moťovský, riaditeľ OR HaZZ v Pezinku. Potom nasledoval pestrý program, ktorý zaujal deti, aj dospelých. V na ploche OR HaZZ zahájili program akčné ukážky samurajských súbojov, po ktorých nalsedovali ukážky práce hasičov a príslušníkov polície, ďalej záchranárskych psov, Slovenského Červeného kríža, Vojenskej polície SR a na záver opäť ukážky policajnej sebaobrany, pričom bodku za akciou dali hasiči penou, ktorú si užili takmer všetky deti.

Program po celú dobu spestrovali všetky zúčasnené zložky na svojich stanovištiach, vďaka ktorým bola vytvorená stále výborná atmosféra. Návštevnosť dokázala, že aj o ďalší ročník bude určite záujem. Nakoľko cieľom akcie nebola len prezentácia zúčastnených zložiek, ale aj poukázanie na dôležitosť prevencie, členovia OZ-SPK rozdali účastníkom okrem drobných darčekov aj inormačné materiály s tematikou prevencie.

Na záver týmto ďakujeme za spoluprácu a výbornú prezentáciu svojej činnosti Ministerstvu obrany SR – osobitne vojenskej polícii, OR Policajného zboru v Pezinku, Slovenskému Červenému krížu – Bratislava okolie, Bratislavskej kynologickej záchranárskej brigáde a na záver už dlhoročným kolegom z OR Hasičského a záchranného zboru v Pezinku.

Osobitne chceme poďakovať čestnému hosťovi Ing. Jozefovi Halcinovi z MV SR, že aj napriek osobnej vyťaženosti si našiel pre nás čas. Ďalej plk. Ing. Emilovi Moťovskému za príkladnú spoluprácu i vynikajúce zvládnutie celej akcie a súčasne našim sponzorom, spoločnosti McDonald a PhDr. Milanovi Grellovi, firme – GRAFIT za poskytnutú pomoc.

Riaditeľ OZ-SPK zvlášť ďakuje Janke a Jankovi Pesslovým, Janke Šimáškovej, Dominikovi Bednárovskému a Petrovi Bažíkovi za výbornú prezentáciu nášho združenia a pomoc počas zabezpečovania celej akcie. Osobitné písomné poďakovania bude taktiež posielať aj spolu s fotografiami do všetkých organizácií, ktoré vyslali svojich zástupcov na túto akciu.

Ešte raz všetkým zúčastneným ako aj návštevníkom a Pezinskej TV ĎAKUJEME a tešíme sa na ďalší ročník. Fotografie z akcie budeme priebežne aktualizovať a spolupracujúcim subjektom ich zašleme hneď po ich technickom spracovaní. Niektoré z fotografií nájdete vo fotogalérii a na tomto odkaze: http://bkzb12.rajce.idnes.cz/…kriminalite/

OZ-SPK

detail: LETÁK COVID-19 detail: SPOLUPRÁCA - VÝBER AKCII