[ Skočiť na obsah ] [ Skočiť na submenu ] [ Skočiť na novinky ]

NOVINKY

NOVINKY
späť

KNIHY, KTORÉ OSLOVIA KAŽDÉHO

04.12.2009, 01:27

Knihy, ktoré oslovia každého

Podľa našich prieskumov, web stránku OZ-SPK navšetvujú mladší i starší, odborníci i laici, a práve preto sme sa rozhodli dať do pozornosti knihy, ktoré určite oslovia každého. Ak aj nie všetky, minimálne jedna určite.

Za publikačnú činnosť Občianskeho združenia – spoločne proti kriminalite je zodpovedný riaditeľ združenia, ktorému do dnešného dňa vyšlo deväť kníh a množstvo príspevkov v rôznych periodikách. Ich zameranie je predovšetkým cielené na sebaúctu, sebapoznanie, úctu voči iným a poznanie. Vo svojich knihách sa venuje aj inému pohľadu na vieru, ktorú sa snaží čitateľovi priblížiť iným pohľadom, než na aký sú mnohí z nás zvyknutí.

K čitateľovi sa prihovára s úctou, rešpektujúc jeho názor i rozhodovanie, takže v žiadnej z kníh nenájdete vnucovanie, ale skôr priateľské prihováranie vždy s dávkou nečakaného humoru. Ten vnáša aj do odbornej literatúry ako napr. v knihe Niečo nové pre život ( viac na: http://www.oz-spk.sk/…nnost/knihy/?id=7 ), kde šikovne odľahčuje náročnú tému alebo smutné príbehy zo života. Čo je však podstatné, nájdete v nich vždy relevantné informácie, ktoré môžete využiť v bežnom živote. Pozitívne sa napríklad k vyššie uvedenej knihe vyjadrili aj abstinujúci narkomani a ich najbližší. Obľúbená je aj medzi študentmi, lebo štýl písania vyhovuje nielen odborníkom z oblasti prevencie, ale aj mládeži.

Ak máte záujem nazrieť hlbšie do človeka alebo sa pozrieť na realitu každodenného života inými očami, máte k dispozícii pestrý výber knižných titulov. Na základe listov môžme potvrdiť, že ich nemajú problém čítať aj neveriaci. Nenájdete v nich žiaden závan tzv. fanatizmu, strašenia, ani odsudzovania za iný názor. A čo je veľmi pozitívne, dokonca aj tí, čo čítajú veľmi málo, nájdu si na tento druh literatúry čas.

Najnovší titul vyšiel pod názvom „Človek, si jedinečný“, len nedávno, ale už oslovil stovky čitateľov. Viac sa o nej dozviete na: http://www.oz-spk.sk/…nnost/knihy/?id=9 Ak pracujete s deťmi, alebo sa venujete formácii osobnosti, mnohé z príbehov (a nielen tejto knihy) vám určite pomôžu vo vaše práci.

Veríme, že minimálne jedna z nich osloví aj vás. V súčasnosti už začala príprava na dvoch nových knihách – jednej pre deti a druhej pre starších čitateľov. Informácie o doteraz vydaných nájdete na: http://www.oz-spk.sk/…nnost/knihy/

detail: LETÁK COVID-19 detail: SPOLUPRÁCA - VÝBER AKCII