[ Skočiť na obsah ] [ Skočiť na submenu ] [ Skočiť na novinky ]

NOVINKY

NOVINKY
späť

AKTUALITY: SEPTEMBER - OKTÓBER 2014

26.09.2014, 11:05

  • Rádio LUMEN už zverejnilo nahrávku rozvohoru, ktorého sa ako jeden z hostí zúčastnil aj náš riaditeľ. Nájdete ju v archíve: http://www.lumen.sk/…e/obcan.html 28. 10. 2014 Kačalková Štefančíková Štefánia. Téma: Aktivity Seniorského informačného centra v Malackách – užitočné informácie nielen pre seniorov – boj proti šmejdom a nebankovkám.
  • PREVZATÁ TLAČOVÁ SPRÁVA zo stránky Seniorského informačného centra: „V utorok 14.10.2014 sme boli spolu s našimi miestnymi organizáciami OZ Zlatý vek, Združenie žien Slovenska-klub Malacky, Slovenský zväz telesne postihnutých zo Malacky, Kardioklub Malacky, Jednota dôchodcov Slovenska v Malackách, Mestský klub dôchodcov Malacky, Slovenský červený kríž Malacky, Združenie zdravotne postihnutých Viktória – zo Malacky na návšteve v Národnej rade SR. Venovali sa nám traja poslanci NR SR, informovali a oboznámili nás o svojej práci, aktivitách a odpovedali nám na všetky otázky. Ako sme už avizovali, podarilo sa nám na pôde parlamentu dohodnúť zaujímavú spoluprácu s uznávaným lektorom. Nakoniec našej návštevy sme si pozreli o 13.00 hod. rokovanie NR SR z balkóna, kde našich seniorov priamo v rokovaní pozdravil sám pán Mgr. Pavol Paška a príjemne nás tým prekvapil. Po troch zaujímavých hodinách sme sa spokojní vrátili domov.“ (Pre informáciu dodávame, že spomenutý lektor je p. Schlesinger, súčasný výkonný riaditeľ OZ-SPK.)
  • V októbri členovia OZ-SPK nadviazali oficiálnu spoluprácu so Seniorským informačným centrom, s ktorým sa dohodli na realizácii spoločného národného projektu zameraného na bezpečie a osvetu pre seniorov.
  • Od októbra začali naši kolegovia prednáškovú činnosť na školách a súčasne zahájili kurz sebaobrany pre ženy v Malackách.
  • Na tomto odkaze si môžete vypočuť reláciu na Rádiu Regina, kde bol hosťom riaditeľ OZ-SPK: http://www.rtvs.sk/…egina/archiv?…
  • V súčasnosti pripravuje riaditeľ OZ-SPK do tlače svoju prvú rozprávkovú knižku o malom samurajovi. Ide už o jeho štrnástu publikáciu, ktorú budú môcť odborníci používať v programoch zameraných na rozvoj osobnosti detí a dospelých, ale aj v rámci biblioterapie. Vydanie publikácie plánujeme na december 2014.
  • Od septembra sme zahájili preventívne aktivity zamerané na prevenciu a elemináciu násilia v Bratislave. V októbri začínajú naši členovia realizovať už III. ročník kurzov sebaobrany pre dievčatá na partnerskej škole.
  • Vzhľadom na to, že sa náš riaditeľ aktuálne pripravuje na skúšky za súdneho znalca a odborného konzlultanta polície, OZ-SPK plánuje výraznejšie zmeny v poskytovaní našich služieb. Naďalej však ponúkame nadštandardné služby, aké v jednom balíku produktov nesposkytuje žiadne združenie so zameraním na prevenciu kriminality. Nájdete ich na tomto odkaze: http://www.oz-spk.sk/sluzby/

ĎAKUJEME všetkým spolupracovníkom, sponzorom a poskytovateľom grantov za doterajšiu pomoc.

detail: LETÁK COVID-19 detail: SPOLUPRÁCA - VÝBER AKCII