[ Skočiť na obsah ] [ Skočiť na submenu ] [ Skočiť na novinky ]

NOVINKY

NOVINKY
späť

AKTUALITY: JÚN - JÚL 2015

16.07.2015, 16:28

  • S potešením oznamujeme, že nový román, o ktorom sme sa na tejto stránke už zmieňovali, bol 5. júla dopísaný. V súčasnosti ho majú k dispozícii tri vydavateľstvá, pričom sa uvažuje aj nad prekladom do angličtiny. Jeho názov je vysoko aktuálny práve pre túto dobu – „Začni žiť odznova“. Ide v poradí už o pätnástu knihu nášho riaditeľa. Tento rok má na svojom konte ukončenú už druhú knihu. Gratulujeme.
  • Členovia OZ-SPK pokračujú v prednáškovom turné v rámci národného projektu. Tento rok je pôvodný projekt Spoločne proti kriminalite doplnený o prídavok „Poznaním k hodnotnému životu 2015“. Od začiatku júna sme potešili našim náučno-bezpečnostným programom aj s terapeutickým psíkom už viac než 150 detí materských škôl.
  • Dňa 29. júna sme ukončili školský rok prevenčno-bezpečnostnou akciou pre deti v materskej škole v Bašovciach. Program mal opäť veľký úspech, takže sme nadviazali ďalšiu dlhodobú spoluprácu. Ďakujeme za pozvanie a milé prijatie.
  • Dňa 24. júna sme na základe pozvania uskutočnili prevenčno-bezpečnostný program Bezpečná škola pre prváčikov ZŠ na Mudroňovej v Bratislave. Deti si osvojili zásady bezpečného stretnutia s neznámymi ľuďmi, aj predmetmi, naučili sa bezpečne telefonovať mobilným telefónom a oboznámili sa aj s prácou polície a ich špeciálnymi pomôckami. Amigo (náš terapeutický pes) opäť dokázal, že je priateľom aj pre tých, ktorí sa boja psov. Okrem toho im predviedol, že poslúchať sa dá aj na prvý raz a netreba pritom ani zvyšovať hlas. Ďakujeme za pozvanie a tešíme sa na ďalšiu spoluprácu.
  • Do konca školského roka ponúkame školám možnosť vyplniť voľný program vo vyučovaní niektorou z našich prednášok alebo akcií. Témy prednášok a preventívnych akcii nájdete na tomto odkaze: http://www.oz-spk.sk/…dnasok/info/ Zárukou úspešnosti našich akcií sú viac než 15-ročné skúsenosti z oblasti prevencie a hodnotné ocenenia na národnej i medzinárodnej úrovni.
  • Dňa 7. júna vystupoval náš tím na veľkej MDD akcii v obci Kúty, kde predviedol ukážky samurajského bojového umenia. O úspešnosti akcie svedčí záujem rodičov i detí, aby začal v obci krúžok bojových umení a súčasne aj kurz sebaobrany pre dievčatá a ženy.
  • Školám a samosprávam, ktoré majú záujem o zaujímavé vystúpenie počas letných akcií, ponúkame akčné vystúpenie súbojov samurajov a ukážok policajnej sebaobrany. (viď obrazová príloha http://www.oz-spk.sk/foto/?… ) Deti si budú môcť po vystúpení vyskúšať samurajské brnenie, aj súboj so samurajmi. Prihláste sa už teraz.
  • Po živej diskusnej relácii RTVS 2, na tému „Nevidím zlo, nepočujem zlo“ sa nám ohlásilo už viacero škôl, ktoré prejavili záujem o naše prednášky, ale aj o sebaobranu pre dievčatá počas telesnej výchovy. Preto informujeme, že termíny na prednášky máme ešte v Západoslovenskom regióne voľné, ale termín na sebaobranu je už iba jeden. Preto neváhajte a prihláste sa. Tento oznam ponecháme na stránke dovtedy, pokým budú k dispozícii.
  • V súčasnosti má riaditeľ OZ-SPK vo dvoch vydavateľstvách vo schvaľovacom procese svoju prvú rozprávkovú knižku. Ide o dvadsať rozprávok, ktoré možno využiť aj v oblasti biblioterapie a arteterapie. Niektoré z nich boli úspešne zavedené do praxe (na školách) pred troma rokmi s pozitívnymi výsledkami. Úspešnosť potvrdila aj reprezentácia tohto programu na medzinárodnej súťaži EÚ v r. 2012 na Cypre. Knižka je teda určená nielen pre deti, ale aj pre mládež a dospelých. Doterajšiu publikačnú činnosť nájdete na tomto odkaze: http://www.oz-spk.sk/…nnost/knihy/
  • Riaditeľ OZ-SPK aktuálne pracuje na dopisovaní svojho prvého románu, ktorého dej sa odohráva v Japonsku, v 16. storočí. Hlavným hrdinom je 23-ročný syn Japonky a úspešného obchodníka z Portugalska. Keď sa ich syn, ktorého neprijala ani jedna z kultúr, dostal na hranicu života a smrti, našiel ho tajuplný mních, ktorý… Viac zatiaľ neprezradíme. Román bude však opäť, tak ako predchádzajúce knihy, patriť medzi motivačnú literatúru, kde nájdete množstvo myšlienok na zamyslenie, sebapoznanie a posunutie k životným cieľom.
  • OZ-SPK pokračuje v informačnej kampani zameranej na viaceré oblasti prevencie ako je prevencia šikanovania, obchodovania s ľuďmi, drogových závislostí, ale aj prevencia grafity a majetkovej kriminality.
  • Náš tím vám ponúka okrem iného aj nadštandardné poradenské a konzultačné služby, ktorých rozsah nájdete na tomto odkaze: http://www.oz-spk.sk/sluzby/ alebo na facebook-u v skupine All inclusive poradenstvo. Miroslav Schlesinger, riaditeľ OZ-SPK, vám poskytne ostatné potrebné informácie.
detail: LETÁK COVID-19 detail: SPOLUPRÁCA - VÝBER AKCII