[ Skočiť na obsah ] [ Skočiť na submenu ] [ Skočiť na novinky ]

PUBLIKAČNÁ ČINNOSŤ - MÉDIA A MY

PUBLIKAČNÁ ČINNOSŤ | MÉDIA A MY
späť

ĎALŠÍ MEDZINÁRODNÝ ÚSPECH MESTSKEJ POLÍCIE V PEZINKU

webová stránka mesta Pezinok, 15.12.2009 15.12.2009

Projekt Mestskej polície Pezinok pod názvom „Poznaním k hodnotnému životu“, ktorý vytvoril pre naše mesto nový koordinátor prevencie kriminality Bc. Miroslav Schlesinger hneď po svojom nástupe do zamestnania v r. 2007, získal ďalší úspech na medzinárodnej úrovni. Konkrétne v medzinárodnej súťaži o „Európsku cenu za prevenciu kriminality 2009 – European Crime Prevention Award 2009 (ECPA 2009)“, ktorú každoročne vyhlasuje Európska sieť pre prevenciu kriminality (EUCPN).

Náš projekt súťažil v kategórii „Najlepšia prax“ minulý týždeň ( 9–10.12. 2009 ) v Štokholme. Témou tohtoročnej súťaže bola prevencia kriminality a viktimizácie medzi deťmi a mládežou; súčasné a budúce výzvy – škola, kybernetický svet a verbovanie do zločineckých skupín. Medzi veľkou konkurenciou sa na základe úspešnej prezentácie umiestnil medzi 15-timi najlepšími projektmi v Európskej únii.

Bc. Miroslav Schlesinger tak opäť reprezentoval nielen naše mesto, ale aj Slovenskú republiku. Od roku 2007 je to už druhý raz, kedy sa náš projekt presadil medzi špičkou najlepších projektov a uspel vo veľkej konkurencii.

Týmto ďakujeme všetkým, ktorí podporujú aktivity zamerané na prevenciu kriminality v našom meste.

Mestská polícia Pezinok