[ Skočiť na obsah ] [ Skočiť na submenu ] [ Skočiť na novinky ]

NOVINKY

NOVINKY
späť

AKTUALITY SEPTEMBER

21.09.2012, 14:31

  • Začiatkom septembra sme sa zapojili do národnej súťaže o najlepší projekt realizovaný v Slovenskej republike. Ide o postupovú súťaž, ktorú vyhlasuje Európska sieť pre prevenciu kriminality.
  • Dňa 21. septembra vyšla v rámci našich aktivít ďalšia už dvanásta publikácia nášho riaditeľa pod názvom „Ako vyjadriť nevysloviteľné“( http://www.oz-spk.sk/…nnost/knihy/?… ) Týmto však jeho publikačná činnosť ani zďaleka nekončí, po vydaní uvedenej publikácie totiž začína pracovať na vzdelávacom materiály* pre pedagógov. (Pozn. ide o publikáciu objednávku na základe nadviazanej spolupráce). Obsahom materiálu bude prevencia kriminality. Okrem toho v súčasnosti pracuje na rozprávkovej knižke, ktorá bude určená nielen deťom, ale poučenie v nej nájdu aj dospelí. Pracovný názov knižky je „Rozprávky o Kráľovi všetkého dobra“. Predpokladaný termín vydania knihy je začiatok roka 2013.
  • Nedávno sme uskutočnili prieskum v materských školách, ktorého cieľom bolo zistiť dostupnosť nových knižiek pre deti. Aj napriek tomu, že literatúry pre deti je stále dostatok, učiteľkám v materských škôlkach podľa ich vyjadrení chýbajú im nové veršovanky, krátke poučné príbehy na rôzne ročné obdobia, kde by uvítali aj nejaké témy z oblasti prevencie určené pre túto vekovú kategóriu. Vzhľadom k uvedenému sme začali pripravovať podklady na novú publikáciu práve pre deti materských škôl. Ak sa nám podarí zabezpečiť sponzora alebo nejakú dotáciu, publikáciu by sme zostavili a vydali už nasledujúci rok. Ilustrátorov už máme zabezpečených. Podrobnosti o pokračovaní našho zámeru oznámime neskôr.
  • V októbri zahájime 3-mesačný kurz sebaobrany pre dievčatá na jednej z Bratislavských škôl. Následne máme dohodnuté preventívne aktivity v obci Malženice, Slovenskom Grobe a väčší záujem o naše aktivity prejavili aj ostatné obce v regióne západného Slovenska.
  • V spolupráci s Metskou políciou Pezinok a 1. Judo Clubom Pezinok pripravujeme na 20. októbra 2012 ďalší ročník športovo-charitatívnej akcie pod názvom „Večer bojových umení mesta Pezinok.“
  • POZOR: pracovný tím OZ-SPK sa nedávno dohodol o novinke v poskytovaní našich služieb a pomoci. Vytvorli sme nový program pre tri okruhy cieľových skupín. Prvou sú právnické firmy, druhou samospráva a treťou fyzické osoby. Podrobnejšie o novom programe uviedieme na týchto stránkach do dvoch týždňov.
detail: LETÁK COVID-19 detail: SPOLUPRÁCA - VÝBER AKCII