[ Skočiť na obsah ] [ Skočiť na submenu ] [ Skočiť na novinky ]

NOVINKY

NOVINKY
späť

AKTUALITY: SEPTEMBER - OKTÓBER 2016

30.09.2016, 13:46

  • Po úspešnej prezentácii projektov na národnej úrovni sme zaznamenali zvýšený záujem o naše aktivity v oblasti prevencie kriminality z viacerých miest. Aktuálnu informáciu o aktivitách nášho riaditeľa aj z jeho pracovej oblasti nájdete na tomto odkaze z TASR: http://www.teraz.sk/…-clanok.html K uvedenému podotýkame, že naše združenie doteraz zabezpečovalo finančne, aj technicky väčšinu aktivít zameraných na prevenciu kriminlaity v uvedenom meste.
  • Náš riaditeľ sa zapojil do realizácie projektu na národnej úrovni, ktorý je zameraný na žiakov prvého stupňa základných škôl. Ide o projekt, ktorý podporila Rada vlády SR pre prevenciu kriminality a jeho produktom je vytvorenie 10. dielov krátkych náučných programov zameraných na prevenciu kriminality. Celé autorské dielo bude do konca roka spracované aj do DVD formátu a poskytnuté školám vkaždom regióne Slovenska. Súčasne bude odvysielané aj TV RIK.
  • Ako sme už dávnejšie avizovali, riaditeľ OZ-SPK pripravuje vydanie svojho prvého historického románu s názvom „Začni žiť odznova“. Úpravy sú už v definitívnej fáze, takže počítame, že vyjde do decembra 2016. V dejovej línii príbehu nájdete prelínanie japonskej kultúry s európskou a na jeho aktuálnosti nič nemení ani fakt, že ide o historický román. Kniha je vhodná pre každého, kto má rád tajuplný dej a dialógy plné podnetných myšlienok na zamyslenie. Dej románu vtiahne do príbehu mladších aj starších čitateľov, ktorí hľadajú v živote zmenu a odpovede na to, prečo je ich život práve takýto. Je to už štrnásta publikácia riaditeľa OZ-SPK, informácie o ostatných nájdete na tomto odkaze: http://www.oz-spk.sk/…nnost/knihy/
  • S potešením oznamujeme, že naša spolupráca tento rok priniesla množstvo „dobrého ovocia“. Výsledkom aktívnej spolupráce s mestom Bánovce nad Bebravou, (ktorému sme poskytli maximálnu pomoc pri zabezpečení prevencie kriminality aj v podobe vlastného projektu) je získanie prestížneho národného ocenenia. V národnej súťaži v silnej konkurencii vybojoval pre mesto 4. miesto! Viac informácií o súťaži nájdete na tomto odkaze: http://www.banovce.sk/?…
  • Do finálne národného kola Európskej ceny za prevenciu kriminality 2016 sme sa zapojili aj ako spolupracujúca organizácia v národnom projekte „Vytvorme bezpečie pre seniorov“. Ten sa umiestnil aj vďaka našej spolupráci na 3. mieste, čo prakticky znamená postup do medzinárodného kola prevencie kriminality.
  • Úspechy, ktoré sme tento rok dosiahli, sú pre nášho riaditeľa v poradí už 5. účasťou v národnom kole Európskej ceny za prevenciu kriminality za 16. rokov práce v oblasti prevencii kriminality. Tie sú súčasne doplnené 3-násobnou reprezentáciou Slovenskej republiky v Európskej únii.
  • V rámci nadviazania spolupráce s OZ Fórum pre pomoc starším poskytol náš riaditeľ viacero príspevkov pre časopis určený seniorom, ktorý uvedená organizácia zabezpečuje na národnej úrovni.
  • Naďalej spolupracujeme so Seniorským informačným centrom (http://www.seniorskeinformacnecentrum.sk/) a poskytujeme poradenskú a metodickú činnosť združeniu, aj seniorom.
  • V súčasnosti pripravujeme rozšírenie spolupráce v regióne Bratislavského, ale aj Trenčianskeho kra­ja.
  • Aj tento školský rok ponúkame materským školám alebo organizátorom detských táborov nasledovné témy prednášok a preventívnych akcii, ktoré nájdete na tomto odkaze: http://www.oz-spk.sk/…dnasok/info/ Zárukou úspešnosti našich akcií sú 16-ročné skúsenosti z oblasti prevencie a hodnotné ocenenia na národnej i medzinárodnej úrovni.
  • V súvislosti s publikačnou činnosťou OZ-SPK plánujeme obnoviť spoluprácu s Vydavateľstvom Dobrá kniha. Výsledkom tejto spolupráce bude nová knižka s názvom „Rozprávka o múdrom samurajovi“. Pôjde o rozprávku, ktorá je napísaná v duchu čitateľom dobre známeho „Malého princa“, pričom má výchovný, aj motivačný charakter. O výsledkoch spolupráce vás budeme informovať.
  • Po vydaní vyššie uvedeného románu a rozprávkovej knižky, plánujeme na rok 2017 vydanie veľkej rozprávkovej knižky s názvom „Rozprávky o hľadaní dobra“. Táto knižka bude určená aj pre odborníkov, ktorí sa venujú arteterapii a biblioterapii. Niektoré z jej rozprávok už úspešne využil v programoch zameraných na rozvoj osobnosti detí a dospelých.
  • Náš tím vám ponúka okrem iného aj nadštandardné poradenské a konzultačné služby, ktorých rozsah nájdete na tomto odkaze: http://www.oz-spk.sk/sluzby/ alebo na facebook-u v skupine All inclusive poradenstvo. Miroslav Schlesinger, riaditeľ OZ-SPK, vám poskytne ostatné potrebné informácie.
detail: LETÁK COVID-19 detail: SPOLUPRÁCA - VÝBER AKCII